Hogyan válaszd ki a legszebb eljegyzési gyűrűt?

ÉkszerInspiráció

Mindenkinek más a szép, de ahhoz, hogy a leendő menyasszony tökéletesen boldog legyen a nagy kérdés elhangzásakor, érdemes az ő ízlését venni alapul.

Az, hogy melyik a legszebb eljegyzési gyűrű, sok dologtól függ.

Az aktuális divatirányzatokat azonban nem igazán jó követni, mert senki sem szeretné, ha évre pontosan meg lehetne határozni, hogy mikor lett eljegyezve.

A klasszikus gyémántékszer azonban, főleg, ha illik a menyasszonyhoz, biztosan a legszebb lesz! Akad néhány szempont, amit nem árt követni a választásnál.

Melyik a menyasszony kedvenc színe és ékköve?

A legtöbbször tiszta, fehér gyémánt kerül az eljegyzési gyűrűkbe és rengeteg nő szereti is e drágakő fagyos csillogását.

Egyre népszerűbbek azonban a színes, sőt a fekete gyémántok, így fontos, hogy a leendő vőlegény ezt is kiderítse, mielőtt betér egy ékszerszalonba, hogy megtalálja a tökéletes ékszert.

Az sem ritka azonban, hogy nem a gyémánt a leendő menyasszony kedvenc ékköve. Egy egyedi eljegyzési gyűrűbe befoglaltatható bármilyen drágakő, legyen szó zafírról, rubinról, vagy épp smaragdról.

Egy nagy gyémánt vagy több kicsi?

Az ékkövekkel kapcsolatos másik nagy kérdés általában az szokott lenni, hogy egy vagy több gyémánt díszítse az eljegyzési gyűrűt?

A válasz itt is a leendő menyasszony ízlésében rejlik. Ha a látványosabb ékszereket kedveli, akkor a nagyobb drágakő a jó megoldás, míg akkor, ha inkább a visszafogottabb elegancia rajongója, a több, kisebb ékkő befoglalása a megfelelő választás.

Manapság nagyon divatosak azok az eljegyzési gyűrűk is, melyek végig ki vannak rakva kisebb gyémántokkal, melyek kiemelik a nagyobb kő egyedi szépségét.

Milyen formájú kő mutat jól a menyasszony ujján?

Azoknak a hölgyeknek, akiket a természet nem ajándékozott meg hosszú, kecses ujjakkal, a megfelelően kiválasztott formájú gyémánt optikailag vékonyítja és hosszítja a kezét. Ilyen például az ovális vagy a körte csiszolás.

A négyzetes vagy kerek forma azonban szélesebbnek mutatja a kézfejet, így rövidebb, tömzsibb ujjak esetén ezeket érdemes elkerülni, kivéve akkor, ha a menyasszonynak ezek tetszenek igazán.

Fehér-, sárga vagy rozé arany a befutó?

Míg régebben a fehéraranyból készült eljegyzési gyűrűk voltak divatosak, addig mára ez már nem így van, egyre több menyasszony vágyik rozé vagy épp sárga arany ékszerre.

Ez nem meglepő, hiszen egyes bőrtónusokhoz ezek az árnyalatok jobban illenek és a fehér gyémánt ragyogását is jobban kiemelik.

A jelentős ékszerházak épp ezért minden arany fajtából készítenek eljegyzési gyűrűket, sőt, egyes modellek esetében keverik a háromféle árnyalatot, amellyel még különlegesebb hatást érnek el.

A szín mellett a forma is nagyon fontos! Ugyan manapság divatos a szögletes külső kialakítás, de kényelmi szempontból jobb választás a domború eljegyezési gyűrű, lapos vagy komfort belsővel, mely utóbbi kisebb felületen tapad a gyűrűsujjra.

Bár a komfort belsőt vékonyabb gyűrűkön is ki lehet alakítani, mégis, a szélesebb modellek esetében praktikus választás, mert azok – méretük miatt – kényelmetlenséget okozhatnak viselés közben.

Fotókabin bérlés esküvőre

Kapcsolódó szolgáltatók

Karikagyűrű 2.0

Ékszer, bizsu

Budapest (Budapest megye)

Farkas ékszer

Ékszer, bizsu

Budapest (Budapest megye)

Schmuck ékszer

Ékszer, bizsu

Több mint 500 féle brilliáns eljegyzési és karikagyűrű. Segítünk a választásban!

Feil

Ékszer, bizsu

Gaál (Budapest megye)

Most álltok a karikagyűrűk kiválasztása előtt? Elvesztetek a szolgáltatók tengerében? Ha az egyedi tervezés mellett fontos számodra az örök élet garancia és a tökéletes minőség, akkor ne keress tovább.

Kapcsolódó cikkeink

Esküvői bakik

Néha nem minden úgy sikerül, mint ahogy az ifjú pár eltervezte...

HelyszínInspiráció

2 szórakoztató és különleges aktivitás az esküvőn

Sok időt töltesz az esküvőd tervezésével és szervezésével, ugye nem szeretnéd, hogy a vendégek unatkozzanak? De mit tehetsz a lapos hangulat ellen?

DjFotóFotósarokInspirációTáncZene

Hogyan örökítsd meg az esküvői jókívánságokat?

A szó elszáll az írás megmarad. Vedd rá a vendégeket, hogy írjanak nektek pár sort, a cikkből kiderül, hogy milyen lehetőségek vannak.

FotóFotósarokHelyszínInspiráció

Kreatív esküvői fotózás: Vadering

Használd a jedi erődet az esküvői fotózáson :)

FotóInspiráció

Bevállalnál egy ilyen esküvői fotót?

Pózolnál úgy mint egy denevér az esküvői ruhádban?

FotóInspiráció

A tebowing már az esküvőn is megjelent

Dobd fel az esküvői porté fotóidat egy mozdulattal és legyél te a követendő példa!

FotóInspiráció

Planking az esküvőn

Készíts az átlagostól eltérő esküvői portré fotókat, melyek évekkel később is mosolyt csalnak az arcokra.

FotóInspiráció

Vicces esküvői portré fotózási ötletek

Hogyan készíts bárhol vicces esküvői portré fotókat? Ráadásul, úgy, hogy nem kell hozzá semmilyen eszköz?

FotóInspiráció

Esküvői apa-lánya meglepetéstánc videók

Ezek az apukák tényleg odateszik magukat lányuk esküvőjén! Nézd meg, hogy mennyire jól táncolnak.

DjInspirációTáncZene

Nem minden arany, ami fénylik

A karikagyűrű nagyon régóta szimbóluma a férfi és a nő közötti szövetségnek, a körkörös forma kifejezi a soha el nem múlást, jelképezi az örökké tartó szerelmet.

Ékszer

2014 - 2024. azeskuvo.hu

Top