Mikor van szükség szertartásvezetőre?

Szertartás

Mikor van szükség szertartásvezetőre?

Az anyakönyvvezető és a szertartásvezető közötti legnagyobb különbség, hogy jogilag érvényes házasságot csak az anyakönyvvezető előtt köthettek. A személyét nem ti választjátok, hanem a polgármesteri hivatal jelöli ki és meghatározott hivataliidőn belül eskethet a kijelölt területen belül. Például egy Budapesten működő anyakönyvvezető nem eskethet Győrben. Az anyakönyvbe is csak neki van jogosultsága beleírni a házasságkötés tényét.

Jogilag érvényes házasságkötés

A házasságkötési szándékotokat a kitűzött nap előtt minimum 30 nappal és maximum 12 hónappal előbb jelenthetitek be a polgármesteri hivatalban. Ott ahol házasodni szeretnétek. Az országban bármelyiket választhatjátok, de magát a házasságot már ott lehet megkötni ahová bejelentkeztetek és ahol a jegyzőkönyvet felvették.

Mikor válasszatok szertartásvezetőt?

Vannak, akik nem a hivatal falai között szeretnék kimondani a boldogító igeneket, hanem egy kastély parkjában vagy a tengerparton. Az anyakönyvet csak nagyon szigorú szabályok betartásával lehet, kivinni a hivatalból ezért ilyenkor remek megoldást kínál a szertartásvezető választása. Ő nem egy színész és nem is kamu anyakönyvvezető. A szertartásvezető egy esküvői szolgáltató, akit ti magatok választhattok ki és ő ott és akkor ad össze titeket ahol csak akarjátok. Egy hegytetőn vagy akár egy hőlégballon kosarában is kimondhatjátok az igent.

Kényelmes megoldás

Akkor is remek megoldás a szertartásvezető választása, ha nagyon kicsi a polgármesteri hivatal terme és nem férne el minden vendég kényelmesen. Az esküvő helyszínén általában van, egy szép park ahol a násznép minden tagja kényelmesen elfér és a dekoráció is sokkal szebb lehet ragyogó napsütésben virágok tengerében.

A szertartás csakis rólatok szól

Sokan választják praktikusan, hogy egy a lagzi napja előtti időpontban két tanúval elintézik a hivatalos szertartást és a nagy napon kényelmesen a szertartásvezető előtt a rokonok és barátok előtt ismét megerősítik a fogadalmukat. A szertartásvezetés általában érzelmekkel jobban telített, mint a hivatalos ceremónia, mert a szertartásvezető személyesen nektek és rólatok írja a szöveget, pont olyat, amit ti kértek. Ebben szerepelhet minden olyan személyes momentum, amit ti örömmel megosztanátok a násznép tagival is például a megismerkedésetekkel vagy a terveitekkel kapcsolatosan. A szertartás pontosan olyan lesz amilyennek a legszebb álmaitokban láttátok, teljes egészében a ti elképzeléseitek alapján valósul meg.

A ceremónia menete hozzátok igazodik

A szertartásvezetés tartalmazhat versmondást, fogadalomtételt vagy élőzenét. Akár ti is énekelhettek egymásnak valamilyen odaillő szép dalt. A szertartásvezető veletek együtt készíti el az ezzel kapcsolatos forgatókönyvet. A szertartásvezető személyét ti magatok választjátok ki. Sokkal közelibb viszonyba kerülhettek vele, mint az anyakönyvvezetővel. Egyrészt mert eleve rokonszenveset választotok, másrészt több találkozás előzi meg majd a ceremóniát és sok kedves részelet ismer meg a kapcsolatotokról, amíg megírja a szertartás szövegét nektek.

Munkaszüneti napokon is elérhető

Az időponttal kapcsolatosan a szertartásvezető személye mellett szól, még hogy munkaszüneti napokon, ünnepnapokon is számíthattok rá, ami a hivatalban nem lehetséges. A násznép igényeit figyelembe véve ez nagyon nagy előnynek számít, mert a meghívott vendégek biztosan jobban ráérnek részt venni a lagziban egy már eleve munkaszüneti napon, ami kapcsolódik egy hosszú hétvégéhez.

 

Fotókabin bérlés esküvőre

Kapcsolódó szolgáltatók

LilLand - szertartásvezetés extrém helyeken is

Szertartásvezető

Az ország egész területén elérhető!
Szertartás, ami Rólatok szól

A szertartásvezetőtök

Szertartásvezető

Budapest

Az ország egész területén elérhető!
Célom, hogy az általam vezetett szertartással elérjem, hogy mindenki átérezze az általatok tett fogadalom kettős természetét, ami adott pillanatban egyszeri és megismételhetetlen, mégis egy életre szól.

Simai Marianna

Szertartásvezető

Budapest (Budapest megye)

Deák Viktória

Szertartásvezető

Polgári szertartás egyedileg és stílusosan, hogy az igenek kimondása életetek legszebb emléke legyen. Olyan, amilyennek megálmodtátok.

2014 - 2024. azeskuvo.hu

Top